OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken. In Noord-Holland Noord kun je nu al in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of de betaalpas op je telefoon. Handig als je af en toe met het OV reist en geen abonnement of kortingskaart hebt. Natuurlijk kun je ook nog steeds in- en uitchecken met je vertrouwde OV-chipkaart. Kies wat het beste bij je past. Flexibel en zonder gedoe. Zo wordt reizen met het OV steeds makkelijker. 

Hoe werkt het?

  1. Inchecken. Je stapt in bij de chauffeur, haalt je pasje uit je portemonnee en checkt veilig in met je contactloze betaalpas of creditcard of je betaalpas op je mobiel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

  2. Uitchecken. Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de pas waarmee je bent ingecheckt.

  3. Kosten. De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Later in 2022 kan dit ook met korting!

  4. Overzicht. Wil je jouw ritten van die dag bekijken? Ga hiervoor naar de webtool en voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in. Dan zie je de reiskosten en je gemaakte reizen.

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt: zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening, zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.

Let op: haal je betaalpas uit je portemonnee om in te checken. Als je je hele portemonnee voor het incheckapparaat houdt, kan het zijn dat je onbedoeld met een ander pasje betaalt, omdat het apparaat een ander pasje registreert.

Locaties

Je kunt in steeds meer regio’s in Nederland in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard en je mobiel. Benieuwd waar dit al kan?