Evenementen deze maand

In december 2019 staan er in Noord-Holland Noord weer leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naar toe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Reisinspiratie december 2019

Schaatsbaan Roode Steen Hoorn 7 december t/m 5 januari 2020

Hoe koel is het dat je van 9 december tot en met 5 januari weer kunt schaatsen op de Roode Steen in Hoorn! Dit jaar is de Schaatsbaan Roode Steen weer met overkapping dus ook met slecht weer kan er heerlijk worden geschaatst. Je mag je eigen schaatsen meenemen, maar alleen geen noren, dat is verboden. Schaatsen kun je ook bij ons huren, dat kost 3,75 euro. Handschoenen zijn verplicht. Neem lijn 128 naar Station Hoorn, vanaf hier kunt u Overall Flex (088-6000981) reserveren naar halte gedempte turfhaven.

Kerstmarkt Waagplein Alkmaar 14 en 15 december 2019

Heb je afgelopen jaren ook zo genoten op de kerstmarkt? Ook dit jaar staat het Waagplein weer een weekend lang vol kramen waar je de leukste kerstinkopen scoort! Natuurlijk klinkt er volop kerstmuziek: elke dag treedt een kerstkoor of de zingende kerstman op. Kinderen kunnen meedoen met leuke activiteiten zoals kerstballen beschilderen en een kijkje nemen bij de diertjes in de ‘levende kerststal’. Verwacht minimaal 60 houten kerstmarktkramen welke diverse cadeautjes en kerstartikelen aanbieden. Er is ook een food & drinkcourt waar echte Kerstmarkt hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Neem lijn 163 naar halte Hooftplein Alkmaar vanaf hier is 13 minuten lopen of stap uit op de Kanaalkade met de lijnen 3, 4, 10, 129, 160 en 162, 2 minuten lopen van het Waagplein.

Kerstwandeling in sfeervol havengebied Hoorn 20 en 21 december 2019

Herberg Hoorn organiseert: Kerstwandeling in sfeervol havengebied Net als tijdens eerdere edities organiseert Herberg Hoorn in samenwerking met vereniging Oud Hoorn weer een tweetal bijzondere kerstwandelingen. Op vrijdagavond 20 en zaterdagmiddag 21 december kruipen de gidsen van Oud Hoorn, samen met andere spelers, in de rol van een markante Horinees. Uitganspunt zijn de beroepen van de verschillende personages die langs het havengebied staan opgesteld en je meenemen naar vroeger tijden met een knipoog naar het heden. Neem lijn 14 naar halte Vollerswaal, Hoorn vanaf hier is 7 minuten lopen.

Alkmaar Shoppingnight kersteditie 21 december 2019

Op zaterdag 21 december vanaf 15.00 uur zal de stad in extra kerstsfeer worden gehuld. Een arrenslee met kerstman suist door de stad, warme chocomelk voor de bezoekers, in speciale kerstchalets kunnen kadootjes worden ingepak. Op deze avond kunt u tot maar liefst 22:00 uw laatste kerstinkopen doen. Neem lijn 2, 3, 129, 151, 157, 160, 163, 166, 660 naar halte Alkmaar Station.

Kerstexpress Hoorn-Medemblik 23 t/m 29 december 2019

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik presenteert rond de feestdagen: Kerst Express. De perfecte manier om buiten de deur de echte kerstsfeer te proeven met het hele gezin, familie of vrienden. Kerst Express begint op het sfeervolle tramstation van de Museumstoomtram in Hoorn. Tussen Medemblik en Hoorn rijdt een Connexxion buslijn van maandag t/m zondag (lijn 139).

Over Overal

Overal is het platform voor alle mobiliteitsaanbieders in Noord-Holland Noord

Vervoerbewijzen

Wat voor vervoerbewijzen zijn er en hoe kan ik betalen?