Evenementen deze maand

In januari 2020 staan er in Noord-Holland Noord weer leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naar toe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Reisinspiratie januari 2020

Zuiderzeelicht in Enkhuizen 20 december 2019 t/m 5 januari 2020

Na het grote succes van voorgaande jaren vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal 'De Scheepskapitein van Enkhuizen' is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld. Met de Halve Maen - het 17e eeuwse replica schip - als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht. Neem buurtbus 438 naar de halte Enkhuizen Station (let op! De buurtbus kan max. 8 personen vervoeren).

NN Egmond Halve Marathon 12 januari 2020

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 12 januari 2020. Jaarlijk trekt dit spektakel aan het begin van het nieuwe jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Meer dan 14.000 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Businessloop. Neem lijn 165 naar de halte Egmond aan Zee, Busstation.

Chess on Tour Alkmaar 16 januari 2020

Op woensdag 16 januari start het programma in De Vest om 14:00 uur. Naast het topschaken vinden er in het theater en aan het Cultuurplein allerlei schaakactiviteiten plaats. Je kunt zelf een partijtje schaken en aanschuiven bij het live-commentaar. De officiele opening van de speeldag in Theater De Vest start met een 'chess poem' van de stadsdichter vlak voor de gongslag van 14:00 uur. De gongslag wordt verricht door de burgemeester in aanwezigheid van alle deelnemende internationale grootmeesters. Daarna start de speelronde en kun je de grootmeesters in actie zien. Neem o.a. lijn 167 naar de halte Alkmaar, Station, vanaf daar is het 5 minuten lopen naar De Vest

Nationaal Theaterweekend 24 t/m 26 januari 2020

Een weekend om niet te mussen: het Nationaal Theaterweekend! Van 24 t/m 26 januari 2020 ademt heel Nederland theater. Ook bij TAQA Theater De Vest kun je dit weekend terecht voor mooie, grappige én indrukwekkende voorstellingen voor slechts € 10,- per kaartje. Tevens zijn er bij elke voorstelling leuke, gratis extra's te beleven! Neem o.a. lijn 167 naar de halte Alkmaar, Station, vanaf daar is het 5 minuten lopen naar De Vest.

Trouwbeurs Alkmaar 26 januari 2020

Zondag 26 januari komt de Trouwbeurs voor de zevende keer naar Alkmaar. Van 10:00 tot 16:00 uur kun je voor trouwinspiratie in de stijlvolle Georg Kessler Lounge in het AFAS (AZ) Stadion terecht. Ruim vijfenveertig trouwexperts verzamelen zich tijdens deze Trouwbeurs in de voetbaltempel van Alkmaar. Normaal gesproken is deze luxe lounge een uitvalsbasis voor zakelijke voetbalfans, maar tijdens de Trouwbeurs Alkmaar is de lounge omgetoverd tot een sfeervol inspiratieplein voor verliefde stellen met trouwplannen. Neem lijn 167 naar de halte Alkmaar, Kooimeerlaan, vanaf hier is het 15 minuten lopen.

Over Overal

Overal is het platform voor alle mobiliteitsaanbieders in Noord-Holland Noord

Vervoerbewijzen

Wat voor vervoerbewijzen zijn er en hoe kan ik betalen?