Senioren

Reizigers van 65 jaar en ouder kunnen met korting reizen. Er zijn abonnementen om het reizen nog voordeliger te maken.

Voordelig vrij-reizen

In samenwerking met een aantal provincies bieden wij reizigers van 65 jaar en ouder een abonnement aan waarmee je een jaar lang onbeperkt vrij kunt reizen voor een voordelig tarief. Daarnaast is er ook de Senior Dagkaart waarmee je één dag onbeperkt kunt reizen.

Gunstigere tarieven

Reizgers van 65+ kunnen veel vrij-reizen abonnementen en kortingskaarten tegen een extra gunstig tarief kopen.
Bij deze abonnementen geldt dat je 65 jaar of ouder moet zijn op het moment dat je het abonnement aanschaft. Als je binnenkort 65 wordt, raden wij je aan om het product na je verjaardag aan te schaffen. Anders krijg je de korting niet.

Leeftijdskorting

Ben je 65 jaar of ouder? Dan heb je recht op 34% korting als je met de bus, tram of metro reist. Deze korting is de hele dag geldig.

Wat moet je hiervoor doen?

Je kunt reizen met leeftijdskorting wanneer je gebruik maakt van een persoonlijke OV-chipkaart of als je in- en uitcheckt met je betaalpas (OVpay).

Als je reist met je persoonlijke OV-chipkaart wordt de korting automatisch berekend. Jouw geboortedatum staat namelijk op je persoonlijke OV-chipkaart. De kaart berekent dan automatisch bij het in- en uitchecken je leeftijdskorting. Behalve in- en uitchecken, hoef je hier verder niets voor te doen.

Check je in- en uit met betaalpas en wil je daarbij gebruik maken van leeftijdskorting? Dan moet je deze deze eerst activeren. Lees meer over leeftijdskorting bij OVpay.

Stapelkorting

Wil je nog meer korting? Deze kortingskaarten bieden stapelkorting voor reizigers van 65 jaar en ouder.