Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Vijf vragen aan Sonja

Sonja is werkzaam als buschauffeuse in Alkmaar en omgeving. We hebben Sonja vijf vragen gesteld over haar werkzaamheden. Sonja: "Als buschauffeuse heb je ook een maatschappelijke functie."

Waar houd jij je mee bezig binnen Connexxion?

Ik ben OV-buschauffeuse en werkzaam bij de vestiging in Alkmaar. Maar ik ben ook inzetbaar bij de vestiging Haarlem - IJmond. Als daar een personeelstekort is spring ik in. Ik ken de regio goed omdat ik daar een aantal jaren heb gereden.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben begonnen op de taxi, daarna heb ik mijn rijbewijs voor de bus gehaald en heb ik een aantal jaren op een touringcar gereden. Ik ben er even tussenuit geweest vanwege de kindjes die kwamen. Toen wilde ik meer regelmaat en dat vond ik bij Connexxion, waar ik nu samen met mijn echtgenoot met veel plezier aan het werk ben.

Wat vind je het allerleukste van je baan?

Het leukste van deze baan vind ik het contact met de reizigers, de afwisseling (elke dag andere diensten) en het besturen van de bus door het overige verkeer. Dat is soms best een hele uitdaging!  Maar tegelijkertijd te kunnen genieten van de omgeving is een mooie bijkomstigheid. Ook heb ik een maatschappelijke functie; reizigers vertellen over zowel leuke als verdrietige onderwerpen.

Waar ben je trots op?

Qua werk ben ik erg trots dat ik werd gevraagd om te rijden op 30 april 2013, de dag van de kroning van Koning Willem-Alexander. Ik mocht die dag de gasten vervoeren die aanwezig waren bij de kroning. Een bijzondere dag om nooit te vergeten. Dat was de kers op de taart.

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Mijn werkdag is geslaagd als ik alle reizigers tevreden en veilig van A naar B heb gereden. En als ik plezier heb gehad met mijn collega’s en de reizigers, dan ga ik tevreden naar huis.

Kom bij ons werken

We zoeken regelmatig mensen uit verschillende vakgebieden en disciplines. Bekijk onze vacatures.

Maak kennis met ons

Connexxion is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland, maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Connexxion? We geven je graag ...

Maak kennis met Transdev

Mobiliteitsbedrijf Transdev is actief in het hele land onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis.