Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Vijf vragen aan Ruud

Ruud werkt met veel plezier als buschauffeur in Hoorn en omgeving. We hebben Ruud vijf vragen gesteld over zijn werkzaamheden. Ruud: "Een baan met veel vrijheid."

Waar houd jij je mee bezig binnen Connexxion?

Ik werk als buschauffeur in de regio Noord-Holland noord met als standplaats Hoorn.

Wat vind je het allerleukst aan je baan?

Het allerleukst aan deze baan is dat het mij een gevoel van vrijheid geeft. De hele dag in de bus maar toch het gevoel hebben dat je buiten bent. Genieten van een prachtige zonsopkomst, de mooie omgeving waar je doorheen rijdt en natuurlijk ook het besturen van een bus.

Wat wil je de reizigers meegeven?

Dat wij als chauffeurs er alles aan doen om de reiziger zo snel mogelijk van A naar B te brengen. Daarbij zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden, de situatie op de weg en allerlei andere factoren waardoor we soms niet op tijd kunnen zijn om bij de volgende rit op tijd te vertrekken. Wat veel mensen niet weten is dat we als chauffeur niet de hele dag hetzelfde rondje rijden. Wat ook een reden kan zijn dat we later vertrekken is dat de chauffeur is gehouden aan de rij- en rusttijden. Komt de chauffeur met een rit te laat binnen en heeft hij een verplichte pauze dan kan het zo zijn dat de bus later vertrekt. Veiligheid voorop. Tot slot nog een tip nu de dagen weer korter worden: sta je bij een onverlichte halte, zwaai even met de telefoon zodat de chauffeur weet dat iemand op de halte staat.

Wat merkt de reiziger van jouw werkzaamheden?

De reiziger wordt bij binnenkomst begroet. De reiziger kan dan met zijn/haar ov- kaart inchecken of zo nodig een kaartje bij mij kopen. Ook geef ik informatie aan de reiziger als deze vragen heeft waar hij/zij moet uit- of overstappen. Zo nodig kan ik via het ROV oproepen om een aansluitende rit te laten wachten zodat de reiziger snel op zijn/haar bestemming komt. Bij het verlaten van de bus wens ik de reiziger een fijne dag. Dit gaat niet op bij de reizigers met een oortje in maar dan volstaat het ook om even te zwaaien.

Waarom past deze baan bij jou?

Ik houd van zelfstandig werken. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid en moet flexibel met verschillende situaties om gaan. Je kunt je eigen invulling geven aan je werk als het maar binnen de regels van Connexxion past.

Kom bij ons werken

We zoeken regelmatig mensen uit verschillende vakgebieden en disciplines. Bekijk onze vacatures.

Maak kennis met ons

Connexxion is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland, maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Connexxion? We geven je graag ...

Maak kennis met Transdev

Mobiliteitsbedrijf Transdev is actief in het hele land onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis.