Overalflex

In een aantal regio's bieden we een OVflex service aan wanneer er geen reguliere buslijn rijdt. OVflex is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling. Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jouw halte en waar je naar toe reist.
Er is dus geen vaste dienstregeling bij OVflex. Een taxi komt je op de afgesproken tijd ophalen bij een halte en brengt je zo snel mogelijk naar de door jouw gekozen eindhalte. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat gebeurt alleen als je aankomsttijd niet in gevaar komt. Een rit met Overal Flex reserveren doe je via een gratis (Overal)flex-app, via OVflex.nl of per telefoon via 088-6000981.

Voordelen

 • Meer vertrekmomenten in gebieden waar voorheen soms maar één bus per uur reed.
 • Milieuvriendelijk: geen grote lege bussen meer.
 • Vervoer op maat met zitplaatsgarantie voor alle reizigers (plek voor rolstoel en kinderwagen).
 • Stopt niet bij elke halte en daarom vaak sneller.
 • Eenvoudig te boeken via een flex-app of telefoon.
 • Makkelijk betalen met je OV-chipkaart, betaalpas of creditcard.
 • Je kunt op de app precies zien hoe laat het vervoer er is.
 • Geen onnodige wachttijden bij de halte.

Waar rijdt Overalflex?

De Overalflex voertuigen rijden op dit moment binnen Noord-Holland Noord in de volgende afzonderlijke gebieden:

 • Breezand – verbinding met Anna Paulowna NS (758)
 • Bakkum – verbinding met Castricum NS (764)
 • Callantsoog e.o. – verbinding met Schagen NS (752)
 • Graft-De Rijp / West-Graftdijk e.o. – verbinding met Alkmaar NS (723)
 • Midwoud / Oostwoud e.o. – verbinding met Hoorn NS (736)
 • Egmond-Binnen – verbinding met Heiloo NS (767)
Je kunt alleen binnen één gebied reizen met Overalflex: van OV knooppunt (station of centrumhalte) naar de dorpskern. Dus niet van gebied naar gebied.

Wanneer rijdt Overalflex?

Zie in onderstaande tabel de groene vlakken om te zien wanneer Overalflex in de gebieden rijdt. De grijze tijdsvensters geven aan wanneer er regulier OV rijdt en het lijnnummer (Overalflex rijdt niet in de grijze tijdsvensters).

Reserveren

Je moet minimaal 30 minuten van tevoren reserveren. Je kunt al tot 14 dagen van tevoren reserveren.
Let op: Je moet altijd een Overalflex taxi reserveren. Je kunt het Overalflex niet als een reguliere taxi of reguliere bus op straat aanhouden. Ook wanneer er (nog) plek is in de taxi kun je niet zomaar instappen, aangezien er mogelijk later andere passagiers met reservering mee gaan.

Via de app reserveren

Je kunt 24/7 via de OVflex app reserveren. Download de OVflex app voor iPhone (iOS 9 en hoger) of Android (6.0 of hoger) en volg de instructies in de app.

Telefonisch bestellen

Een taxi van Overalflex kun je ook bestellen door te bellen met 088-6000 981. Overalflex is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 06.00 tot 20.30 uur en in de weekenden en op feestdagen van 07.30 tot 20.30 uur.

De chauffeur belt je als je niet bij de gekozen halte klaar staat. Na één minuut kan hij/zij besluiten door te rijden. De rit wordt dan geannuleerd. Heb je vooraf betaald dan zijn de kosten voor een gemiste rit voor jou.

Samen reizen

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 4) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account. Reis je met meer dan 4 personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts.

Wanneer een persoon reserveert voor een groep kan hij/zij met creditcard betalen voor de hele groep of tijdens de reservering aangeven dat ieder voor zich gaat betalen met de pinpas in het voertuig.

Tarief

 • Voor Overalflex wordt je rit tegen normaal OV-tarief berekend. In de OVflex app kun je zien hoeveel je rit gaat kosten. Wanneer je telefonisch reserveert, kun je vragen naar de prijs van je gekozen rit.
 • Kinderen in een kinderwagen mogen gratis mee. Kinderen die niet in een kinderwagen zitten gelden als een extra passagier.
 • Als de buschauffeur om moet rijden, betaal je niet meer.
 • Abonnementen en (leeftijds)kortingen zijn geldig als u betaalt met uw persoonlijke OV-chipkaart.

Betaalmiddelen

Wanneer je reserveert met de app kun je gelijk betalen met creditcard. Je kunt ook kiezen om in de bus te betalen met de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart.

Als je een abonnement hebt op de OV-chipkaart, reist met studenten OV of je bent 65 plusser met een persoonlijke OV-chipkaart en een Dal Vrij 65+ abonnement, dan zijn deze producten gewoon geldig. Dit geldt ook voor landelijke kortingsproducten.

Meenemen

Alles wat binnen de 47x73x34 cm past, mag je meenemen. Wil je meer meenemen, reserveer dan voor een extra persoon. Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dat dan aan tijdens je reservering.

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren meegenomen worden in tas of bench die maximaal 47x73x34 cm is.