Varen in de Rijp

Fluitende vogels, kabbelend water...  als je vaart door het Land van Leeghwater geniet je van rust, ruimte en natuur. Stap in de Rijp in je eigen fluisterboot en laat je meevoeren.

De Rijp

Nabij Alkmaar, in het Land van Leeghwater, vind je het schilderachtige dorp De Rijp. Naast een wandeling door haar historische kern is het een aanrader om de omgeving met een fluisterboot te verkennen.

Eilandspolder

De omgeving van de Rijp wordt ook wel de Eilandspolder genoemd. Hier ontsnap je aan de drukte van de dag en trek je je terug in de natuur. Vanuit je fluisterboot spot je vogels en geniet je van een prachtig groen uitzicht. Bepaal zelf je route of vaar een uitgestippelde vaartocht. Tijd voor pauze? Kom picknicken op een van de eilandjes!

Fluisterbootverhuur Het Ouweland

Bij fluisterbootverhuur Het Ouweland huur je je fluisterboot zonder dat je een vaarbewijs nodig hebt. De bootjes, voor 6 of 8 personen, varen heel rustig en geruisloos zo'n 6 kilometer per uur. Milieuvriendelijk én makkelijk te besturen.
Eventueel kun je ook een picknickmand reserveren of een vaartocht verkrijgen.

Met de bus naar de Rijp

We brengen je graag met de bus naar de Rijp zodat je daarna kunt genieten in je fluisterboot. Vanaf Alkmaar Centraal neem je doordeweeks buslijn 123 en in het weekend reis je met Overal Flex. Plan hieronder je reis.