Stakingen openbaar vervoer in februari, maart en april

Museum Kranenburgh

In Museum Kranenburgh kun je de kunst van de kunstenaars uit Bergen bewonderen. Ook zijn er leuke activiteiten en workshops voor jong en oud en kun je het kunstenaarsdorpje Bergen bezoeken. Je komt er gemakkelijk met buslijn 166. 

Museum Kranenburgh ligt in het Noord-Hollandse dorp Bergen. Bergen heeft door het prachtige natuurlandschap en het bijzondere licht altijd aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. Begin vorige eeuw kwamen de eerste kunstenaars naar Bergen, die zich vestigden in atelierwoningen. Omstreeks 1915 ontstond rond de Franse schilder Henri Le Fauconnier zelfs een eigen, herkenbare schilderstijl: de Bergense School.

Leuke activiteiten en workshops

In Museum Kranenburgh is van alles te beleven voor het hele gezin. Kinderen kunnen na een bezoek aan de tentoonstelling zelf aan de slag in de Studio C Tuinkeet, Kranenburghs creatief atelier in het beeldenbos! Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vaste én wisselende kunstcollecties. Bovendien zijn er gedurende het jaar vele leuke activiteiten en interessante workshops te volgen voor volwassenen en kinderen.

Met de bus naar Museum Kranenburgh

Je kunt Museum Kranenburgh gemakkelijk bereiken met de bus. Neem vanaf station Alkmaar buslijn 166 naar Bergen, halte Plein. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten lopen naar het museum.

Dienstregeling

Type het lijnnummer van de bus in de volgende zoekmachine en vind de dienstregeling met vertrektijden en haltes:

Bestel nu je e-ticket

Familiedagkaart Noord-Holland

Voordelig dagje weg met de familie

in regio Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond of Gooi en Vechtstreek
Eén dag geldig, op werkdagen na 9.00u. In het weekend en op feestdagen de gehele dag geldig.
Geldig voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen, in alle Connexxion bussen
Vanaf € 15,-