Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Reisinspiratie

In Noord-Holland Noord zijn veel leuke bezienswaardigheden, uitjes en evenementen. Met de bus brengen wij je er graag naar toe. 

Reisinspiratie november 2021

Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV

De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo en de echte Rikkie en Slingertje. De poppen uit de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is te zien op de nieuwe tentoonstelling "Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV"

Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma's aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto's te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.

Je bereikt het museum van de twintigste eeuw met lijn 14 halte Hoorn, Nieuwe Wal of lopend vanaf Hoorn, Station.
Meer informatie: https://www.museumhoorn.nl/pg-5548-7-7378/pagina/welkom.html

Bakkerijmuseum Medemblik

‘De oude bakkerij’ is een museum in vol bedrijf, dat bezoekers verleidt via alle zintuigen

De meer dan 45.000 bezoekers per jaar die bij ‘De oude bakkerij’ naar binnen stappen, weten meteen: dit is een museum in vol bedrijf. Dat is niet alleen te zien, maar ook de ruiken, te proeven, te beleven. Geen museum om alleen maar op afstand op afstand naar spullen te kijken, maar om met inzet van alle zintuigen de wereld van brood, banket, chocolade en suikerwerk te ontdekken. Alle schatten van het Nederlandse bakkersambacht, materieel en immaterieel, zijn hier te vinden. De bijzondere kennis, unieke vaardigheden en natuurlijk de typerend Nederlandse tradities.

Meer informatie of koop tickets via: https://deoudebakkerij.nl/

Het Bakkerijmuseum is bereikbaar met lijn 139 halte Medemblik, Busstation.

De geheime zolder

Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter. Onbekende bouwsporen werpen een nieuw daglicht op een eeuwenoude bouwgeschiedenis. Ontdek geheim gebied en geniet van het uitzicht. Voor meer informatie over tickets klik hier.

Je bereikt de Grote Sint-Laurenskerk met lijn 2 of 8 halte Alkmaar, Kerkplein.

BLACK FRIDAY (26 november 2021)

Kom gezellig en voordelig shoppen in Alkmaar tijdens Black Friday!

Op vrijdag 26 november is er van 9:00 tot 20:00 uur een shopping markt in de Langestraat en Laat. Diverse winkeliers staan met een kraam voor hun winkel.

Je bereikt het centrum van Alkmaar o.a. met lijn 3, 4, 129, 160 en 162.

Intocht Sint Nicolaas Hoorn (13 november)

Aankomst in de Hoornse haven, gevolgd door een rijtoer en een programma in de binnenstad.

De jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas is een feest voor jong en oud! De aankomst per stoomboot in de historische haven, de rijtoer en de ontvangst op de Roode Steen en het vervolg van de rijtoer door de binnenstad is een lust voor het oog. Muzikaal omlijst door diverse orkesten en met veel, heel veel pieten die een immense hoeveelheid pepernoten uitdelen.

Bekijk het hele programma op de website www.intochthoorn.nl

Je bereikt Hoorn o.a. met buslijn 128, 139