Reisinspiratie

In Noord-Holland Noord zijn veel leuke bezienswaardigheden, uitjes en evenementen. Met de bus brengen wij je er graag naar toe. 

Reisinspiratie juli 2021

Libelle’s Jan, Jans en de Kinderen 50 jaar! (Tentoonstelling Museum van de Twintigste Eeuw)

Prachtige tentoonstelling “Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar KLEIN GELUK in Libelle”. Al een halve eeuw zijn de belevenissen van deze bekende Hollandse familie te zien in Libelle. Samen met Redactie Libelle (DPG Media) heeft het museum een bijzondere presentatie gemaakt waarbij 50 strips op XXL formaat zijn te zien. Maar ook vitrines boordevol met Jan, Jans en de kinderen.
Kom genieten van de grappige, ontroerende en voor iedereen herkenbare belevenissen van de familie Tromp en hun vrienden. Ontmoet ze levensgroot, bekijk de leukste strips, teken mee op de strip-muur of maak een Jan Jans en kinderen-puzzel. En natuurlijk gaan jullie op de bekende bank zitten en maken met de familie Tromp erbij een vrolijke selfie!
Voor deze tentoonstelling zijn 50 favoriete strips geselecteerd. Een feestelijk overzicht van een halve eeuw klein geluk met de 50 allerleukste strips van 1970 tot heden. Op XXL formaat, 2,5 meter hoog, in grote lichtbakken, met in elke aflevering een klein geluk moment.

Meer informatie.

Je bereikt het museum van de twintigste eeuw met lijn 14 halte Hoorn, Nieuwe Wal of lopend vanaf Hoorn, Station


Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang (Westfries Museum).

Bomen, bloemen, vogels: in de 18e eeuw was het mode kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang de verbeelding de ruimte. Te zien tot en met 12 september 2021. Reserveren is verplicht, dit kan via www.wfm.nl/reserveren.

De tentoonstelling omvat monumentale handbeschilderde behangsels uit de achttiende en negentiende eeuw, hedendaags werk van Snijder&CO, die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen, en het verhaal over de Vaderlandsche Maatschappij van Reederij en Koophandel ter Liefde van ‘t Algemeen die met de productie van handbeschilderd behang de economische crisis vanaf 1777 te lijf ging.

Meer informatie

Je bereikt het Westfries Museum met lijn 14 halte Hoorn, Gedempte Turfhaven of lopend vanaf Hoorn, Station

De Helderse Vallei: Week van het strand (26 juli t/m 1 augustus 2021)
Deze zomervakantie wordt 8 weken lang een bepaald thema of natuurgebied in het zonnetje gezet. Deze week is het de ‘Week van het strand’. Op het strand is namelijk altijd wel wat te beleven!

Meer informatie

Je bereikt De Helderse Vallei met lijn 31 halte Den Helder, Duinroosstraat of met Kustbuslijn 851 halte Den Helder, Donkere Duinen

Archery Summer Games (29 juli 2021)

Doe samen met je vrienden/vriendinnen mee aan Archery Tag op donderdagavond 21 juli in Park de Hout. Deze activiteit is voor jongeren van 13 tm 26 jaar. Deelname is gratis! Archery Tag is het beste te omschrijven als een kruising tussen trefbal en paintball, maar dan met pijl en boog! Zit jij in het team dat de vlag verovert?!


Je bereik Park de Hout eenvoudig met lijn 8 en lijn 163 halte Alkmaar, Juliana van Stolberglaan.

Openluchtbioscoop De Oude Kwekerij (30 juli 2021)

De film begint wanneer het donker genoeg is. De zonsondergang is op 30 juli om 21:37 uur. Reserveren is verplicht.
Meer informatie en reserveren via http://www.hetmoment.net/

Je bereikt Park De Oude Kwekerij eenvoudig met lijn 151, 157 of 169 halte Alkmaar, Gerechtsgebouw