Stakingen openbaar vervoer in februari, maart en april

Reisinspiratie

In de zomer van 2022 zijn in Noord-Holland Noord weer veel leuke bezienswaardigheden, uitjes en evenementen. Met de bus ben je er zo!

Reisinspiratie voorjaar 2022

Noord-Hollandse stoomtram

Ontdek het verhaal van de stoomtram in Nederland bij het Stoomtram museum in Hoorn. Je leert hier alles over de stoomtram en zijn geschiedenis en kunt met de echte oude stoomtram naar Medemblik reizen!

In het museum waan je je terug in de tijd op het nagebouwde oude tramstation en leer je bij de tentoonstellingen alles over de geschiedenis van de tram. Tijdens de rit met de echte stoomtram komt alles tot leven! Je rijdt tijdens dit ritje langs de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes en kun je kunt o.a. met een speurtocht op zoek naar de Bijenstal in Opperdoes. In Medemblik kun je rondkijken en bijvoorbeeld het bakkerijmuseum of Kasteel Radbouw bezoeken.

Meer informatie en tickets vind je op de website van het museum: www.stoomtram.nl

Je komt er gemakkelijk met buslijnen 11, 14, 128, 132, 133, 136, 139 en 415. Uitstappen op haltes Hoorn, Station of Hoorn, Dijklander Ziekenhuis

Eenden museum in Andijk

Iedere laatste zondag van de maand opent het Eenden museum in Andijk haar deuren. Je vindt hier een gigantische verzamling van zeldzame Citoën Eenden. De bijzondere collectie laat meer dan 300 auto's uit verschillende landen en tijden zien. De auto's staan tentoongesteld tussen replica's van oude straten en winkeltjes. Leuk voor een dagje uit met vrienden of met de kinderen. De entrée kost 10,- en is alleen contant te betalen.

Je komt er gemakkelijk met lijn 132. Deze stopt voor de deur van het museum op halte Andijk, Gedeputeerde Laanweg.

Meer informatie vind je op: www.eendenmuseum.nl