Werkzaamheden Stolperbasculebrug

Van 30 mei t/m 17 juni 2022 worden onderhoudswerkzaamheden aan de Stolperbasculebrug uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden is de brug afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. De lijnen 152 en 652 rijden daarom tijdens de werkzaamheden een omleiding en een aangepaste dienstregeling. Op deze pagina vind je alle informatie over de omleiding en de tijdelijke dienstregeling.

Te voet over de Stolperbasculebrug

Tijdens de werkzaamheden zijn lijn 152 en lijn 652 overdag in twee aparte delen geknipt. Het ene deel rijdt alleen aan ten westen van het Noordhollands Kanaal, het andere deel alleen ten oosten. Maak je een doorgaande reis, dan stap je ter hoogte van de Stolperbasculebrug over van de ene naar de andere bus, daarbij steek je lopend de brug over. De looproute vind je hieronder.
De twee eerste ritten van lijn 152 (aankomst Schagen 6:10 en 7:10) en vijf laatste ritten van lijn 152 (vertrek Schagen 18:14 en later) worden uitgevoerd met een taxibus. Deze ritten met een taxibus kunnen omrijden via ‘t Zand en daar via de Vlotbrug het kanaal oversteken. Helaas is de Vlotbrug niet geschikt voor de grote bussen en moeten de overige ritten overdag bij de Stolperbasculebrug gesplitst worden en steek je daar lopend het kanaal over. Bekijk de dienstregeling of je per rit kunt blijven zitten of je onderweg van de ene naar de andere bus moet lopen.

Omdat de twee eerste en vijf laatste ritten via de Vlotbrug bij ‘t Zand rijden, vervalt alleen voor die ritten, halte De Stolpen.
In het weekend rijdt Overal Flex tussen Schagen en Callantsoog. Overal Flex rijden we ook met taxi(bus) en kan dan via de Vlotbrug de ritten uitvoeren.