Stakingen openbaar vervoer in februari, maart en april

Pendelbus lijn 128 Noordbeemster

Van 9 januari t/m 23 april rijdt lijn 128 alleen tussen Hoorn en Avenhorn in verband met wegwerkzaamheden aan de N243. Tussen Avenhorn en Noordbeemster wordt een pendelbus ingezet die zoveel mogelijk aansluit op lijn 129 zodat reizigers die uit De Goorn en Avenhorn naar Purmerend en Alkmaar reizen zo min mogelijk hinder ondervinden. In Avenhorn wordt een tijdelijke halte bij de brandweer in gebruik genomen. De pendelbus rijdt tot Noordbeemster, Oosthuizerweg.
Van 9 januari t/m 23 april rijdt lijn 128 alleen tussen Hoorn en Avenhorn in verband met wegwerkzaamheden aan de N243. Door de wegwerkzaamheden kunnen we in deze periode met maximaal 30 km per uur over de N243 rijden, waardoor het niet mogelijk is de volledige reguliere dienstregeling voor lijn 128 te behouden. Omdat het merendeel van de reizigers tussen Hoorn en Avenhorn reist, zal lijn 128 op dit traject volgens de reguliere dienstregeling blijven rijden. Voor de verbinding tussen Avenhorn en Noordbeemster zetten we een extra pendelbus in tussen tijdelijke halte Avenhorn, Brandweer en halte Noordbeemster, Oosthuizerweg. De dienstregeling van deze pendelbus zal aansluiten op lijn 129 in Noordbeemster om zo reizigers die vanuit De Goorn en Avenhorn naar Alkmaar en Purmerend een goed aansluitend traject te kunnen bieden.

Voor reizigers vanuit De Goorn en Avenhorn is het advies om op eigen gelegenheid naar de halte van de pendelbus bij de Brandweer te reizen en vanaf hier met de pendelbus naar Noordbeemster te reizen. Bekijk hier de dienstregeling van de pendelbus.

Reizigers die vanuit Berkhout of Hoorn met lijn 128 reizen, zullen een lange overstap ervaren tussen lijn 128 en de pendelbus. De reistijd voor dit traject zal 30-60 minuten langer zijn. Een optie is om met de trein naar Alkmaar te reizen of met lijn 314 naar Edam te reizen en daar over te stappen op een bus naar Purmerend.

Traject Hoorn - Avenhorn
  • Tussen Hoorn en Avenhorn blijft lijn 128 regulier rijden. Haltes Avonhorn, Het hoog en Avenhorn, Protestantse Kerk vervallen. Vervangende halte: Avenhorn, Kolbei.
Traject Avenhorn – Noordbeemster (overstap lijn 129 naar Alkmaar/Purmerend)
  • Tussen Avenhorn (tijdelijke halte bij de Brandweer) en Noordbeemster (Oosthuizerweg) zal een pendelbus rijden. De pendelbus sluit zoveel mogelijk aan op lijn 129. De dienstregeling van deze pendelbus vind je hier.