Compensatieregeling scholieren

Op 21 juli 2024 gaat de volledig nieuwe dienstregeling in de regio Noord-Holland Noord in. Er gaat veel veranderen qua buslijnen en verbindingen in Noord-Holland Noord. Op een aantal scholierenlijnen gaat er veel veranderen in de zomervakantie van 2024. Een aantal lijnen vervalt of wijzigt van route. Voor de scholieren die gewend zijn deze lijnen te nemen, hebben we nieuwe alternatieve reisroutes uitgewerkt.  
 
Voor scholieren die in het nieuwe schooljaar hun reis naar school niet alleen per bus maar nu ook deels per trein moeten maken, biedt Connexxion in samenwerking met de NS en de provincie Noord-Holland een compensatieregeling (een vergoeding voor de extra kosten).

Voorwaarden

  • De regeling geldt voor alle scholieren, die vanaf de start van het schooljaar 2024/2025 (september 2024) reizen op één van de onderstaande trajecten:
    • Den Oever – Anna Paulowna – Schagen
    • Hippolytushoef – Anna Paulowna – Schagen
    • Bovenkarspel – Hem Hoogkarspel – Hoorn station
    • Wieringerwerf – Schagen Muggenburg
Scholieren dienen in de nieuwe situatie naast een Overal abonnement ook een ‘Traject Vrij abonnement’ van NS aan te schaffen. Scholieren kunnen een verzoek indienen tot vergoeding van deze extra kosten.
Indien je in aanmerking komt voor de compensatieregeling, krijg je de mogelijkheid om het benodigde Connexxion product aan te schaffen tegen gereduceerde prijs. Deze korting is de compensatie van de kosten van je NS abonnement én het nieuwe busabonnement. Je betaalt in totaal nooit meer dan de prijs van een Overal Maand abonnement. Bij de NS betaal je het standaard tarief. Let op: het NS Flex Traject Vrij abonnement is een doorlopend abonnement. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden over dit abonnement op ns.nl/abonnementen/traject-vrij.

Scholieren kunnen maximaal 10 maanden per jaar vergoed krijgen.

De extra kosten voor de reis naar en van school worden vergoed tot een maximum van 4 jaar (t/m schooljaar 2027/2028), of tot het schooldiploma behaald is.

Er wordt gecontroleerd of de compensatieregeling juist is aangevraagd. Indien na controle blijkt dat gegevens onjuist zijn ingevuld, behoudt Connexxion het recht om de compensatieregeling in te trekken, met terugwerkende kracht de kosten in rekening te brengen en voor de volgende schooljaren geen compensatie meer toe te kennen. 
Ieder begin van het schooljaar dien je opnieuw de compensatieregeling aan te vragen voor het komende schooljaar.

Hoe dien je een verzoek in voor compensatie? 

De compensatieregeling start in september 2024. Binnenkort komt er meer informatie over hoe je dit kunt aanvragen. Wacht met het aanschaffen van de abonnementen voor september tot de exacte regeling bekend is op deze pagina. Houd deze pagina in de gaten voor meer updates.