Aangekondigde stakingen openbaar vervoer van 6 tot en met 10 februari 2023

Nieuwe dienstregeling 2023

 
Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de regio Noord-Holland Noord. We wijzigen de dienstregeling zodat de buslijnen weer goed aansluiten op de treinen of ander openbaar vervoer, maar ook de wensen van reizigers. Zo willen we voorkomen dat er lege bussen door de straten rijden of dat je niet kunt zitten, omdat de bus te vol is. 

Bekijk hier de wijzigingen per buslijn in Noord-Holland Noord. Indien een lijnnummer niet genoemd wordt, dan zijn er geen grote wijzigingen. Vertrek-aankomsttijden van deze lijnen kunnen wel afwijken. Plan je reis met de reisplanner.

Buslijnen

Lijn 2: Alkmaar Daalmeer – Alkmaar station - Overdie
Tijdens de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 2 een afwijkende dienstregeling. De frequentie overdag is dan ieder half uur.

Lijn 3: Alkmaar Station – Station Noord - Alkmaar Daalmeer
Lijn 3 rijdt voortaan ook in de avond en op zondag.
Tijdens de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 3 een afwijkende dienstregeling. De frequentie is dan ieder uur (samen met lijn 4 elk half uur).

Lijn 4: Alkmaar Station – Station Noord - Alkmaar Daalmeer
Een aantal ritten in de avond en op zondag rijdt voortaan als lijn 3 in plaats van als lijn 4.
Tijdens de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 4 een afwijkende dienstregeling. De frequentie is dan ieder uur (samen met lijn 3 elk half uur).

Lijn 8: Alkmaar Station – Alkmaar Overdie
Tijdens de kerst- en zomervakantie vervalt lijn 8; met uitzondering van de late avondritten op werkdagen.

Lijn 128: Hoorn Station - Noordbeemster
Op werkdagen gaat de avondfrequentie van eens per uur eerder in: vanaf 19:00 uur.

Lijn 129: Alkmaar Station – Noordbeemster - Purmerend Tramplein
Op werkdagen gaat de avondfrequentie van eens per uur eerder in: vanaf 19:00 uur.

Lijn 139: Hoorn Station - Medemblik
Lijn 139 rijdt niet meer via Agriport. Op maandag t/m zaterdag in de ochtend minder ritten van Hoorn naar Medemblik, in de middag minder ritten van Medemblik naar Hoorn. Deze ritten worden overgenomen door de nieuwe lijn 239.

Lijn 151: Alkmaar Station - Petten
Op maandag t/m zaterdag in de ochtend minder ritten van Alkmaar naar Petten, in de middag minder ritten van Petten naar Alkmaar. Deze ritten worden overgenomen door de nieuwe lijn 251.

Lijn 160: Alkmaar Station - Heerhugowaard
Op maandag t/m zaterdag in de ochtend minder ritten van Alkmaar naar Heerhugowaard, in de middag minder ritten van Heerhugowaard naar Alkmaar. Deze ritten worden overgenomen door de nieuwe lijn 260.
Tijdens de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 160 een afwijkende dienstregeling: de gehele dag elk half uur.

Lijn 169: Alkmaar Station - Oudkarspel
Op maandag t/m zaterdag in de ochtend minder ritten van Alkmaar naar Oudkarspel, in de middag minder ritten van Oudkarspel naar Alkmaar. Deze ritten worden overgenomen door de nieuwe lijn 269.

Nieuwe lijn 239: Hoorn Station - Medemblik
Nieuwe lijn, deze lijn vervangt een aantal ritten van lijn 139 via een snellere route.

Nieuwe lijn 251: Alkmaar Station - Petten
Nieuwe lijn, deze vervangt een aantal ritten van lijn 151 via een snellere route. Op werkdagen rijdt lijn 251 via de Energy & Health Campus in Petten en biedt zo een snelle verbinding met Alkmaar.

Nieuwe lijn 260: Alkmaar Station - Heerhugowaard
Nieuwe lijn, deze lijn vervangt een aantal ritten van lijn 160 via een snellere route. Lijn 260 rijdt niet tijdens kerst- en zomervakantie.
Lijn 260 rijdt niet tijdens kerst- en zomervakantie.

Nieuwe lijn 269: Alkmaar Station - Oudkarspel
Nieuwe lijn, deze lijn vervangt een aantal ritten van lijn 169 via een snellere route.

Overal Flex

  • Overal Flex rijdt alleen nog op werkdagen overdag tussen Anna Paulowna en Breezand. In de avond en het weekend vervalt deze reismogelijkheid.
  • Overal Flex tussen Schagen en Dirkshorn / 't Veld / Winkel vervalt als reismogelijkheid.
  • Overal Flex rijdt alleen nog op zaterdag tussen Hoorn en Nibbixwoud / Midwoud / Oostwoud / Hauwert. Op zondag vervalt deze reismogelijkheid.
Tip: check de reisplanner vóór je op reis gaat. Zo heb je altijd de actuele reisinformatie inclusief eventuele tijdelijke wijzigingen. Vanaf 11 december staat de nieuwe dienstregeling in de reisplanner.

Ook interessant