N244 (Zuiddijk en Westdijk) tijdens de herfstvakantie afgesloten door wegwerkzaamheden

07-10-2019
De provincie Noord-Holland gaat het asfalt vervangen van de N244. Het betreft het stuk tussen de kruising met de N242-N243 (nabij de Leeghwaterbrug in Alkmaar en de aansluiting met de N246-Kogerpolderbrug bij het Alkmaardermeer). Er wordt gewerkt in de herfstvakantie van vrijdag 18 oktober 20:00 uur tot en met maandag 28 oktober 05:00 uur. Vanwege de werkzaamheden zal lijn 123 tijdelijk aangepast worden

Doordat de N244 gestremd is, kan lijn 123 alleen via Grootschermer van én naar De Rijp rijden. Normaal rijdt de bus het rondje Alkmaar - De Rijp in één richting, 's ochtends met de klok mee en 's middags tegen de klok in.Tijdens de herfstvakantie zal dus in beide richtingen via Grootschermer gereden moeten worden. Dit gaat te veel tijd kosten en past niet in de normale dienstregeling. Er is daarom gekozen voor een tijdelijke aanpassing op lijn 123 om te zorgen dat reizigers van en naar Alkmaar kunnen blijven reizen, maar ook de complete uitvoering van het hele netwerk in stand blijft

Maandag tot en met vrijdag

Op maandag tot en met vrijdag wordt lijn 123 aangepast, waarbij alleen een pendeldienst zal rijden tussen Schermerhorn en De Rijp. Tussen Alkmaar en Schermerhorn kan gebruik gemaakt worden van lijn 129. Reizigers van/naar De Rijp kunnen tijdens de werkzaamheden op lijn 129 gebruik maken van de Eurokaartjes Alkmaar (tarief van 2x € 1,- kaartje). De pendeldienst en lijn 129 sluiten bij de halte Schermerdijk op elkaar aan.

Dienstregeling van de pendeldienst

Naast de tijdelijke halte Schermerdijk (aan de Noordervaart) voor de pendeldienst richting De Rijp is er ook een tijdelijke vervangende halte voor West-Graftdijk gelegen aan de Groeneweg. De halte Viadukt in West-Graftdijk vervalt tijdens de werkzaamheden.

Zaterdag en zondag

In het weekend rijdt Overal Flex tussen Alkmaar en De Rijp. Gezien het flexibele karakter van dat vervoer zijn hier geen aanpassingen nodig.

Ook interessant

Overalflex

Reizen op maat met Overalflex: wanneer jij het nodig hebt en snel tussen de door jouw gekozen haltes.

Over Overal

Overal is het platform voor alle mobiliteitsaanbieders in Noord-Holland Noord